Den, kdy se budu mít ráda
10.3. jsem strávila společně s kolegyní Terezou Kukol v brněnském Avionu na akci s krásným názvem Den, kdy se budu mít ráda.
Na stánku bylo stále plno a my se Vám věnovaly po celý den.
Zájemci se nechávali zanalyzovat na přístroji Jawon a mohli si prohlédnout zajímavou výstavu s obsahem cukru v potravinách.
A opět se nestačili divit, nad množstvím přidaného cukru nejen v nápojích, ale především ve slazených mléčných výrobcích. Např. s takovou svačinkou v podobě slazeného kefíru přijmete 40g přidaného cukru, přičemž dle WHO máme příjmout max. 50g přidaného cukru denně.
Ještě stále ohrnujete nos nad hořkou čokoládou? Věřím, že po shlédnutí naší výstavky ji vezmete na milost...:-). Mléčná čokoláda Milka obsahuje ve 100g 15 kostek cukru, zatímco hořká čokoláda pouze 3!
Budeme se těšit na další akci, protože osobní kontakt nás opravdu baví!