Proteinová vánočka
9.4.2020
Suroviny
250 g celozrnné pšeničné mouky
250 g polohrubé mouky
300 g tvarohu
60 g cukru
2 vejce
7 lžic oleje
1 balíček kvasnic
Postup
Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte tvaroh a olej.
Postupně přidávejte mouku smíchanou se sušeným droždím a vypracujte těsto.
Pečte v troubě při 180°C asi 30 minut. Můžete použít formu na vánočku, beránka, udělat mazanec nebo si vánočku uplést.
100 g vánočky má 1 280 kJ, 12 g bílkovin, 8,5 g tuků, 44 g sacharidů a 5 g vlákniny.
Jak vidíte, se sladkým těstem musíte tak jako tak opatrně.
Pro srovnání, běžná vánočka má ve 100 g 1 520 kJ, bílkovin 7,3 g, sacharidů 60 g, tuků 8,6 g, vlákniny 0 g.