Bezlepkové máslové sušenky
- 250g rýžové mouky + 100g pohankové mouky. Pokud nemáte rádi či nemáte zkušenosti s pohankou doporučuji 350g rýžové či jiné blp mouky.
- Dále 50g cukru + 2 balíčky vanilkového cukru (tj. 40g), 150g rostlinného másla ALSAN (použít lze i máslo z kravského mléka nebo kokosové), 2 vejce, kůra z jednoho citrónu.
- Vypracujte těsto.
- Těsto si případně rozdělte a ochuťte, např. 40g kokosu či mletých ořechů, lžící kakaa, lžičkou skořice či zázvoru, šťávou z jednoho citrónu.
- Těsto nechejte odpočinout přes noc v lednici v potravinové fólii, aby nechytlo jiné pachy z ledničky.
- Po vytažení z lednice nechejte těsto vytemperovat, vyválejte a vykrajujte.
- Kouzlo a úspěch těchto sušenek je jednoznačně v jejich vzhledu. Razítka jsem koupila u Tescomy a myslím, že pro malé děti je to super nápad!
Naše sušenky: kočičkové = máslové a myšičkové = kokosové
Razítka Tescoma, cena cca 290Kč. K dostání i jiné motivy.