Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

  1. Na oleji nebo na másle velmi krátce osmahněte ovesné či jiné vločky (nepoužívejte bílou mouku, preferujte vločky nebo mouku celozrnnou).
  2. Přidejte brokolici rozdělenou na malé růžičky a po krátkém orestování cca 1,5l vody.
  3. Můžete přidat malou lžičku nori vloček (mořská řasa, ideální pro začátečníky nemající zkušenosti z řasami, vločky vypadají jako sušená petrželka).
  4. Přidejte bujón nebo polévkové koření.
  5. Vařte do změknutí.
  6. Vše rozmixujte ponorným mixérem.
  7. Protože ráda něco i koušu, nemixuji úplně do hladka, ale nechávám si i nějaké kousky vcelku.

Takto lze připravit i další polévky, např. pórkovou, kapustovou, luštěninové, květákovou, lze udělat jednodruhové nebo i vícerodruhové (přidat mrkev, brambory apod.). Je to velmi snadné, rychlé a opravdu i chutné. Polévky jsou vhodné i k snídani nebo večeři. Energetická hodnota cca 150kJ/100ml, pokud nepoužijete vločky na zahuštění pak cca 100kJ/100ml.