Cizrnová s jarní cibulkou
Luštěniny jsou výborným zdrojem rostlinné bílkoviny, bohaté na vlákninu, vitamíny i minerální látky. Mimo skvělé výživové hodnoty mají také skvělou cenu, souhlasíte?
- Příprava luštěniny: Chcete-li zmírnit nadýmání z luštěnin, NEVAŘTE je ve vodě, ve které jste je namáčeli. Luštěniny namočte, vodu vylejte a v nové vodě uvařte. Potíže s nadýmáním časem ustoupí. Pokud budou luštěniny ve Vašem jídelníčku pravidelně, vytvoří se ve střevě potřebná mikroflóra a jejich konzumace Vám nebude způsobovat žádné společenské potíže...o).
- Ze 100g suché cizrny budete mít přibližně 230g uvařené cizrny.
- 230g uvařené cizrny rozmixujte spolu se 3lžícemi vody, ve které jste cizrnu vařili, 1 lžící citrónový olivový olej, 1 lžící sezamového oleje, 1 lžící umeocet (namísto soli), 2 celými jarními cibulkami.
- Olej můžete použít jakýkoliv, měl by bát ale panenský!
- Konzistenci pomazánky upravte případně pomocí vody, ve které jste vařili cizrnu.
- Jako základ pomazánek lze použít jakékoliv jiné luštěniny, lze i z plechovky.