indicky_spenat-2

Čočka po indicku

Při návštěvě brněnské restaurace Annapurna jsem si prostě zamilovala indickou kuchyni. A doma jsem začala zkoušet. První výsledek fakt vynikající.

  1. Uvařte asi 200g předem namočené čočky. Aby Vás luštěniny nenadýmali, NEVAŘTE ve vodě, ve které jste luštěniny namáčeli!
  2. Na trošce oleje osmahněte menší červenou cibuli, přidejte 400g čerstvého nebo rozmraženého listového špenátu.
  3. Ochuťte 2 lžičkami římského kmínu a 2 lžícemi indického koření. Já jsem koupila Karí madras -firma Grešík.
  4. Chvíli orestujte a přidejte uvařenou čočku.
  5. Přilejte 200ml kokosového mléka.
  6. Na talíři lze přimíchat ještě 1 či 2 lžíce bílého jogurtu.
  7. Lze podávat s plackami, např. tortillou nasucho osmahnutou na pánvi.