Čočka po indicku
Při návštěvě brněnské restaurace Annapurna jsem si prostě zamilovala indickou kuchyni. A doma jsem začala zkoušet. První výsledek fakt vynikající.
- Uvařte asi 200g předem namočené čočky. Aby Vás luštěniny nenadýmali, NEVAŘTE ve vodě, ve které jste luštěniny namáčeli!
- Na trošce oleje osmahněte menší červenou cibuli, přidejte 400g čerstvého nebo rozmraženého listového špenátu.
- Ochuťte 2 lžičkami římského kmínu a 2 lžícemi indického koření. Já jsem koupila Karí madras -firma Grešík.
- Chvíli orestujte a přidejte uvařenou čočku.
- Přilejte 200ml kokosového mléka.
- Na talíři lze přimíchat ještě 1 či 2 lžíce bílého jogurtu.
- Lze podávat s plackami, např. tortillou nasucho osmahnutou na pánvi.