Čočková omáčka
Tvořila jsem v podstatě boloňskou omáčku, jen namísto mletého masa jsem použila červenou čočku.
- Na 100g slaniny (nemusí být) osmahněte cibuli, 2 mrkve (cca 400g), řapíkatý celer (cca 200g, kdybych neměla řapíkatý, použila bych kořenový) a 300g červené čočky, předem propláchnuté
- Přidejte koření na špagety (např. Grešíkovo koření, cca 10g)
- Podlijte vodou a vařte do změknutí čočky.
- Přidejte rajskou omáčku s bylinkami (např. Lidl, 530g nebo jiná konzervovaná rajčata) a ještě chvíli povařte.
- Podávejte s celozrnnými těstovinami a posypte sýrem.
- Polovina směsi u nás skončila v mrazáku, neb ji bylo opravdu hodně (okolo 2,5kg).
- 100g/275kJ, B 1,7g, T2g, S 9g.
Obr. Má porce: 150g uvařených těstovin, 250g směsi, 30g eidam = 2000kJ, B 26g, T 13g, S 63g