Špaldové kroupy a houbová omáčka s tempehem
- Kroupy připravte dle návodu. Kroupy jsou moc dobrá příloha, já je zbožňuji.
- Na pánvi osmahněte cibulku, na kostky nakrájený tempeh.
- Přidejte předem namočené sušené houby i s vodou, ve které se houby koupali.
- Případně dochuťte dle Vaší chuti.
- Omáčku zahustit do požadované hustoty, např. špaldovou instantní kaší.
Tempeh
Základem tempehu jsou celé sójové boby, které jsou fermentovány ušlechtilou plísní (jako např. hermelín). Z informací, které jsem doposud nastudovala by se mělo jednat o nejvíce zdraví prospívající formu sóji.
Zahušťování
Na zahuštění používám občas instantní kaše. Dle typu přílohy použiji i kaši. Kaše totiž chuťově ovlivní výslednou chuť jídla. Např. k rýži použiji rýžovou, zde ke špaldě špaldovou apod. Vyzkoušet můžete i kaši jáhlovou nebo pohankovou. Pohanková ale velmi ovlivní chuť jídla! Pokud nemáte rádi pohanku, můžete si touto kaší pokrm pokazit!