Kváskový koláč
- 200g kvásku smíchejte s 280ml rýžového (či jiného) mléka, 80g cukru či sirupu a 15ml oleje.
- Postupně přidávejte 250g celozrnné špaldové mouky.
- Ponechejte cca 4 hodiny při teplotě 30°C (na topení, na sporáku, na slunci apod.). Kvásek během této doby pracuje.
- Po 4 hodinách přidejte ještě 120g celozrnné mouky, kůru z jednoho citrónu.
- Připravené těsto vyklopte na plech s pečícím papírem, lehce potřete kokosovým olejem či jiným tukem a nechejte ještě 2 hodiny vykynout.
- Koláč poklaďte ovocem a posypejte drobenkou.
- Drobenku vyrobíte smícháním 50g kokosového oleje (či jiného tuku), 50g kokosu, 30g sirupu a 100g celozrnné mouky.
- Koláč pečte asi 40 minut.
Obr. Nakynuté těsto s ovocem (jablka a mražené jahody)
Obr. Hotový koláč, takto celý má 13810kJ. 100g/1100 kJ, B 6g, T 10g, S 44g