proteinova vanocka bez loga
Suroviny
 
250 g celozrnné pšeničné mouky
250 g polohrubé mouky
300 g tvarohu
60 g cukru
2 vejce 
7 lžic oleje
1 balíček kvasnic
 
Postup
 
Těsto hněteme rukama nebo si pomůžeme robotem, což dělám já. 
 
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme tvaroh a olej. Postupně přidáváme mouku smíchanou se sušeným droždím a vypracujeme těsto. 
 
Pečeme v troubě při 180°C asi 30 minut. Můžete použít formu na vánočku, beránka, udělat mazanec nebo si vánočku uplést. 
 
 
100 g vánočky má 1280 kJ, 12 g bílkovin, 8,5 g tuků, 44 g sacharidů a 5 g vlákniny.
 
Jak vidíte, se sladkým těstem musíme tak jako tak opatrně.
 
Pro srovnání, běžná vánočka má ve 100g 1520 kJ, bílkoviny 7,3 g, sacharidy 60 g, tuky 8,6 g, vláknina 0 g.