Quinoa alá tabouleh
Namísto bulguru jsme vyzkoušeli quinou. Petrželku a mátu jsem musela z původní receptury odstranit, neb to by naše holčičky odmítly jíst. I tak byl výsledek vynikající.
- Uvařte quinou dle návodu (propláchnout horkou vodou a poté cca 15 minut vařit v 1,5 násobku vody).
- Nadrobno nakrájejte 3 šalotky, 1 okurku a 2 rajčata.
- Dále přidejte mátu a zelenou petrželku, kterou jsem tedy já vynechala.
- Vychladlou quinou smíchejte se zeleninou.
- Přidejte 3 lžíce olivového oleje a šťávu z jednoho citrónu.
- Dochuťte si solí, příp. pepřem. Já solím umeoctem.
- Promíchejte a dejte vychladit do ledničky.
- Lze jíst jen jako salát, případně jako přílohu, třeba k rybě..:-).