Suroviny
500 g polotučný tvaroh (lze i odtučněný)
3 ks vejce
1 balení vanilkového pudinku
40 g cukru (můžete použít i ochucené cukry, např. vanilkovýnebo citrónový)
2 lžíce kakaa
Postup
Ingredience kromě kakaa vyšlehejte tyčovým mixérem nebo šlehačem. Dávejte ale pozor, abyste nemixovali příliš dlouho - hmota příliš zřídne a neupeče se koláč. Třeba odhadnout správnou hustotu.
Výslednou hmotu rozdělte na dvě části a do jedné části přidejte dvě lžíce kakaa (popř. při variantě bez kakaa přidejte ovoce).
Připravte si kulatou formu na pečení o průměru 18 cm a vyložte ji pečícím papírem.
Můžete vrstvit těsta od středu formy. Na vrch lze položit i ovoce podle chuti.
Troubu předem vyhřejte na 175°C a pečte asi 20 minut. POté teplotu snižte na 150°C a pečte dalších cca 30 minut.
Upečený koláč nechte zcela vychladnout. Skladujte v chladničce!
Energecké a nutriční hodnoty
100 g / 595 kJ, bílkoviny 10.5 g, tuky 4.7 g, sacharidy 14 g, cukry 8.5 g